Kjønnsvorte

Spørsmål

Hei.
For en god stund tilbake, nærmere et halvt år siden merket jeg et lite tegn til noe som kan ligne på en vorte på innsiden av penishullet. Den var ikke særlig stor og plaget meg ikke, så har ikke brydd meg. Nå er den blitt relativt stor og "boblete" (se bilder) og det føles ubehagelig når jeg rører den. Det er også litt irriterende når jeg tisser da strålen fort kan splitte seg. Jeg har vært sammen med samme jente i mange år og har kun hatt sex med henne, og hun kun med meg. Har hatt jevnlig sex uten å bry oss.
Jeg vil beskrive det som at det ligner på en vorte, den er festet på innsiden av peishullet og har noen små "versjoner" på siden. Den sitter fast i en "tråd" inn i penis. "Frister å klippe den av".
Generell informasjon:
Mann i midten av 20 årene. Frisk og god form. Jobber mye, sover og spiser naturlig.
Hjelp;
Jeg ønsker å få denne bort, hvilket alternativer til løsning har jeg?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det ser ut som at du har en kjønnsvorte. Denne kan og bør du få fjernet. Der finnes flere behandlingsalternativ, men du må via fastlege for å få bekreftet diagnosen og for å få resept på medisiner.
Jeg vil forøvrig presisere at dette er så vanlig, og så mange har dette viruset uten å vite om det, at dere som par overhodet ikke må begynne å lure på om noen har smittet noen osv. Det skal mao. overhodet ikke tolkes i noen som helst retning, kun fjernes.

Mange som har kjønnsvorter opplever tilbakefall av kjønnsvorter etter behandling. HPV-vaksine kan redusere risiko for slike tilbakefall. Helst bør både du og sin partner ta HPV-vaksine. Når partner begynner å ta celleprøve fra 25 års alder, kan hun opplyse legen om at partner har hatt kjønnsvorter slik at legen kan vurdere å krysse av for «HPV» på rekvisisjonen. Selv om kjønnsvorter er forårsaket av lavrisiko HPV-typer (vanligvis HPV type 6 og 11) som i seg selv ikke er assosiert med kreft, kan personer med kjønnsvorter også være smittet av andre HPV-typer. Personer med kjønnsvorter (og deres partnere) har noe økt risiko for kreft som skyldes HPV i mer enn 10 år etter påvisning av kjønnsvorter.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22427679

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-