Kjønnssykdom

Spørsmål

hei

Jeg lurer på om jeg kan ha en kjønnsykdom.
For ca en mnd siden begynnte jeg og få en øm følelse i underlivet
v testikel på vestre side + nedre del av magen.
Har også stikkninger ved vannlatning. Stikkningen er i begynnelsen av urinrøret og nedre del av magen.
Dette er plager som kommer og går. har ikke utflod med tanke på
klamydia.
Har hatt ubeskyttet sex bla i utlandet.

Håper dette kan ha en formening på hva dette kan være.

Mann, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Tatt i betraktning din alder, det at du har hatt ubeskyttet sex og symptomene du forteller om, tror jeg også det er sannsynlig at du kan ha fått en kjønnsykdom. Klamydia er den vanligste bakterielle årsaken her i Norge, mens gonoré er noe sjeldnere. De fleste som får gonoré er smittet i utlandet. Både klamydia og gonoré vil hos menn oftest forårsake en betennelse i urinrøret (uretritt).
Plagene dine kan godt passe med klamydiainfeksjon. Det er faktisk slik at mer enn halvparten av menn som har klamydia ikke har noen symptomer på dette i det hele tatt. De som får plager merker oftest kløe i urinrørsåpningen, lett svie ved vannlating og/eller sparsom utflod som ofte er fargeløs. Hos noen kan klamydiainfeksjon i urinrøret (uretritt) spre seg til bitestiklene og forårsake infeksjon her (epididymitt). Symptomer på dette er blant annet smerter som stråler opp i magen, feber, frysninger og hevelse og ømhet i en av bitestiklene.

Når det gjelder gonoré er symptomene mye de samme som ved klamydiainfeksjon, men utfloden er ofte mer gulgrønn og pussaktig. I likhet med klamydiainfeksjon trenger ikke gonoré å gi symptomer i det hele tatt. Gonoré kan også spre seg til bitestiklene og gi infeksjon her.

Jeg synes du skal oppsøke legen din slik at han kan ta prøver for å avdekke årsaken til symptomene dine. Både gonoré og klamydiainfeksjon behandles med antibiotika, og behandlingen er gratis. For øvrig beskytter kondom mot smitte.

Lykke til og god bedring!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn