Kan utbrenthet gi feber?

Spørsmål

Hei. I går ettermiddag fikk jeg plutselig feber. Jeg målte temperaturen i endetarmen og den var da 39,1, bare en liten time etter jeg begynte å føle meg dårlig. Jeg har også hodepine, er svimmel og kvalm, og helt tom for krefter. Dette føles ikke som en influensa og jeg har heller ingen snue eller hoste. Jeg har derimot vært plaget med angst og depresjon de siste ukene, har vært mye sliten, og dagen i går var spesielt vanskelig. Kan kroppen si «stopp» på en sånn måte og få feber av å rett og slett være utbrent? Jeg har tatt paracet for hodepinen og feberen har gått ned, men jeg føler meg likevel ganske elendig. Hvis dette er en infeksjon, må den sitte et spesifikt sted i kroppen eller kan man få betennelse i hele kroppen?

Kvinne 23

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


En kan ikke få feber av psykologiske årsaker, som f.eks. utbrenthet. Det skyldes pr definisjon en infeksjon av noe slag.Du spør om en infeksjon må sitte et "spesifikt sted i kroppen" eller om hele kroppen involveres. Det avhenger av typen infeksjon / sykdom. Vi kan f.eks. få en neglerotsbetennelse eller verkefinger, da har vi en lokal infeksjon. En virusinfeksjon, som det er så mye av nå om vinteren, vil gi generelle symptomer fra hele kroppen, som f.eks. slapphet, muskelverk, feber osv, i tillegg til lokale symptomer som f.eks. hoste, sår hals osv.  Jeg tenker følgende: Du fikk helt plutselig relativt høy feber og følte deg dårlig og fikk hodepine. Det begynte for mindre enn et døgn siden, og da er det klart at dette vil kunne endre seg i dagene som kommer, kanskje likne mer på en influensa eller forkjølelse, det vil du isåfall merke og da har du forklaringen. Vi er midt i influensasesongen, og plutselig feber, hodepine og almen sykdomsfølelse på denne årstid, gir en meget klar mistanke om at det er et eller annet i den gaten. Du sier at du ikke har snue eller hoste, og det taler saktens i mot influensa, men det kan jo komme, og forøvrig så finnes det atypiske varianter av det meste, vi kan f.eks. få en "influensa light", en subklinisk infeksjon hvor ikke alt slår ut i full blomst. 

Jeg er ganske sikker på at timene og dagene som kommer vil gi deg en forklaring på hva dette var / er, men det er ihvertfall ikke en reaksjon på utbrenthet, for det gir under ingen omstendighet feber. God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-