Kan jeg være HIV positiv etter sex med en prostituert ?

Spørsmål

Hei. For nøyaktig 11 uker siden lå jeg med en prosituert, noe som jeg angrer veldig på. Etterpå har jeg slitt enormt med angst for HIV. Vi hadde vaginalt samleie med kondom, men hun utførte oralsex på meg uten kondom, og jeg utførte oralsex på henne. Det som jeg har engstet meg for er at jeg hadde et munnsår i munnviken, kanskje ikke det aller største men jeg kunne merke munnsåret. Jeg tok en HIVtes klamydia, hepatitt og syfilis test etter 3 uker og en ny etter 6 uker som begge var negative. Etter 8 uker og 3 dager tok jeg en ny HIVtest som også var negativ. For noen dager siden oppdaget jeg en liten rød prikk på penishode, men den forsvant etter 1-2 dager. Jeg har også hatt sopp nedentil etter dette skjedd, men det gikk vekk når jeg råd av legen å kjøpe Canesten. Kan soppinnfeksjonen være et symptom på HIV? Jeg fikk denne soppinnfeksjonen etter 3-4 uker etter hendelsen. I det siste har jeg også hatt vondt i nakke muskler. Jeg skal ta en ny HIVtest etter det har gått 12 uker. Tror du jeg har HIV? Er livredd. Kan jeg si med 100% sikkerhet at jeg ikke har HIV hvis testen etter 12 uker er negativ? Jeg har lest noen steder på nettet at det må gå 9måneder før en kan si 100% sikkert at en ikke har HIV. Hva stemmer? Jeg har ikke hatt noe feber eller kvalme etter hendelsen, men jeg har opplevd nattesvette 1 natt. Hilsen mann 31 år.

Mann 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og akk for brevet ditt. Du ser ikke alene om å ha tanker om seksuelt overførbar infeksjon etter kontakt med sexarbeider, men du fulgte rådene om sirkere sex ved å bruke kondom ved samleiet, det er hovedsaken. Mer enn 95 % av alle som har HIV i hele verden er smittet ved et ubeskyttet samleie, det er det som er hovedsmittemåten. At du hadde oral sex med henne uten at du brukte kondom er jo i det store og hele mer enn regel enn et unntak for de fleste og selv om det nok er mulig så er det generelt veldig sjelden at HIV overføres på den måten. Dermot kan andre seksuelt overførbare overføres slik, som herpes, urethritt, syfilis m.fl. Generelt er HIV et lite smttsomt virus og statistisk skal det til svært mange ubeskyttede samleier før man blir smittet av dette viruset. 


Du skriver at du har tatt ikke bare en, men to HIV-tester, sannsynligvis begge hos lege eller institusjon, som temmelig sikkert sender prøvene til et mikrobiologisk laboratorium. De fleste av disse utfører sine rutine-HIV-tester med det som kalles combotesten og du forteller videre at begge var negative, den siste så sent som ca. 8 uker etter risikotidspunkt. Forutsatt det foregående, dvs. at testene dine er satt opp av mikrobiologiske laboratorier så er du helt overveiende sannsynlig HIV negativ. Mange land gir ut en HIV-test som endelig negativ allerede etter 4 uker, men i Norge så reserverer endel laboratorier seg mot dette og gir ikke ut endelig negativt svar før etter 12 uker. Men det er uhyre sjelden at en prøve som er negativ etter 3-4 uker blir positiv på et senere tidspunkt, da foreligger det som oftest andre forhold som spiller inn og som den angjeldende som oftest vet. Jeg har aldri sett det. 


Og for å kommentere spørsmålene dine så er en rødt område på penis langt fra indikativt for nær sagt noe som helst, og i alle fall ikke for HIV. Soppinfeksjon er sjelden hos menn som ikke lever sammen med kvinner som har skjedesopp og har ikke noe med HIV å gjøre Sår i munnviken kan være så mangt og er ikke forbundet med HIV medmindre det dreier seg om svært mange andre symptomer samtidig, som ved en primær HIV-infeksjon, noe som ikke var tilfellet med deg. Smerter og stivhet i nakkemuskulatur dreier seg som oftest om andre ting, som f. eks. stress og arbeide i anstrengt stilling. En negativ etter 12 uker er 100 % sikker, forutsatt altså at testen er valid og som før nevnt utført profesjonelt. Nattesvette kan man ha i forbindelse med en primær HIV-infeksjon, men igjen, det foreligger ikke her. Det er første gang jeg leser det med 9 måneder, det er ganske enkelt ikke sant, man må ikke feste seg for mye av alt som står på nettet. Dette har nok gått bra ! 

Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 259,-