Kan jeg være coronasmittet?

Spørsmål

Hei. Jeg er 30 år og fikk for 7 uker siden mitt første barn. Jeg hadde tett nese og bronkitt de 7 siste ukene i svangerskapet + ca én uke etter fødsel. Ble testet for Covid-19 på sykehuset og som var negativ. Jeg har siden jeg sluttet å hoste vært «rar» i halsen, der jeg har hatt en følelse av at jeg snart får sår og vond hals - men jeg har kledd på meg godt de gangene jeg har vært ute på trilleturer, så vond hals har jeg unngått. Dog har jeg vært litt slimete bakerst i halsen om morgenen, men ikke noe som kommer opp OM jeg må hoste (jeg hoster jo ikke lenger). De siste dagene nå har jeg blitt skikkelig tørr i halsen, og har Igjen begynt å hoste bittelitt fordi halsen er så tørr. Vi har vært isolert hjemme i 5 av de siste 7 ukene pga. korona, men har de siste 2 ukene besøkt foreldre og som også har vært i frivillig karantene, samt at jeg har vært litt mer ute på butikken/kjøpesenter (vært veldig forsiktig og kun korte og nødvendige turer). Bør jeg bekymre meg for korona, eller kan tørr hals skyldes f.eks ammingen? (Pga. hormonforandringer/tørre slimhinner). Jeg begynte forresten også å snorke under graviditeten. Snorker enda, men mye mindre enn tidligere. Har tenkt det kan skyldes plutselig snorking, men rart det isåfall ikke har kommet før da jeg har snorket i 9 mnd nå. Har også tenkt på allergi, men har ingen andre symptomer og aldri vært plaget med allergi tidligere. Eneste symptomet jeg har er bittelitt slim bakerst i halsen og som ikke kan hostes opp, og veldig tørr hals (stemmen blir hes om jeg ikke drikker nok væske). Bør jeg bekymre meg for korona? Spør da jeg har mange i familien i risikogruppa.

Kvinne 30
Svar

Hei.


De siste dagene har du blitt mer tørr i halsen og begynt å hoste litt. Du lurer på om du bør bekymre deg for corona, blant annet fordi du har mange i risikogruppene for corona i familien. Og du lurer på om snorkingen kan være en årsak, noe den kanskje kan være, men det kan kanskje mer høres ut som du har fått et vanlig luftveisvirus. 

Covid-19 smitte kan vi naturligvis alle få, så en teoretisk mulighet er det, selv om det ut fra dine lette symptomer å betrakte, ikke høres spesielt sannsynlig ut. Men vi vet samtidig at sykdommen kan forekomme i atypiske eller lette varianter. Jeg tenker at det riktigste du kan gjøre, er å kontakte fastlegen din for å diskutere nærmere og få en individuell vurdering av om du bør foreta en coronatest nå eller ikke. Ut fra symptomene høres det jo ikke spesielt sannsynlig ut, men som du selvfølgelig vet, er det ikke mulig å si noe sikkert om dette uten testing.

Men spesielt bekymret ville jeg ikke ha vært, især ikke når du ikke er spesielt syk. Dette med dine familiemedlemmer som er i risikogruppene, er et poeng du kan ta hensyn til uansett, vet å ikke ha kontakt med de når du nå "har" et eller annet uansett, da er du på den sikre siden.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-