Kan jeg ha streptokokker i halsen?

Spørsmål

Hei! Jeg jobber til daglig i en barnehage her i Oslo.Vi har den siste tiden hatt barn som har vært borte med streptokopper.Jeg har hatt sår/vond hals i ca 2 uker, men den siste tiden har det forverret seg. Allmenntilstanden er redusert og det verker bår jeg svelger/spiser/drikker.

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Streptokokker kan gi sår hals, og de kan behandles med antibiotika. Det er en vanlig tilstand, og noe en ofte ser i barnehager og skoler. Det smitter på samme måte som forkjølelse, altså ved dråpesmitte.

Du forteller at du har redusert almentilstand og det verker når du svelger. Det betyr at du har en infeksjon i halsen. De fleste slike infeksjoner skyldes virus, og ikke streptokokker. Virus kan som kjent ikke behandles med antibiotika, men det går over av seg selv og vha kroppens immunforsvar.

Hvorvidt du kan ha streptokokker som årsak til din halsesyke er naturligvis umulig å si noe om via internett, så om du ønsker å få svar på dette, oppsøker du fastlege eller legevakt, som til ta en penselprøve fra halsen din, som i løpet av minutter viser om du har streptokokker eller ikke. 

Hvis ikke dette ser ut til å gi seg eller avta etterhvert, så kan du vurdere å få dette sjekket. Uansett årsak, virus eller bakterier, så vil paracet kalde drikker lindre på smertene.

God bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-