Kan jeg ha blitt smittet av noe ?

Spørsmål

Hei,
Jeg ønsket ikke å ha sex med en mann fordi jeg var usikker på helse hans. Derfor penetrerte han ikke meg. Vi gjorde alt man pleier å gjøre når man har sex men han hadde underbukse og jeg truse på.
Han hadde precum i underbukse. Han og jeg var våt .Jeg følte det når jeg når tok på underbuksen hans ( min trusa ar våt også). Er det mulig at han har smittet meg med noe?

Et øyeblikk var han naken og jeg tok på penis hans med min hånd. Jeg har lest at klamidia, gonore og HPV kan smittes på den måte når kroppen har kontakt med intime område. Er det risiko på han har smittet meg med sifilis, HIV, gonore, klamidia, hpv, osv?
Bør jeg teste meg? hvis ja, hvilke tester?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Generelt tror jeg du kan ta dette med stor ro, du har langt på vei fulgt rådene for sikker sex og har ikke hatt samleie, hverken med eller uten beskyttelse. Det er ved det ubeskyttede samleie som de aller fleste seksuelt overførbare sykdommer smitter, spesielt da HIV, som selvsagt er manges anliggende. Du forteller at dere begge hadde noe fuktighet nedentil i forbindelse med det seksuelle møtet og da kan man på den annen side ikke 100 % utelukke at noe av fuktigheten gjensidig har kommet på den andres slimhinner, noe som i seg selv ikke betinger overføring av mikrober, men det kan altså ikke helt utelukkes. Hvis du derfor velger å la deg undersøke med henblikk på slik sykdom så er det mest sentrale å utelukke det som kalles urethritt eller urinrørskatarr, en betennelse som sitter i urinrørsåpningen hos begge parter, den kan også sette seg i livmorhalsen hos kvinner. Mikrobene som forårsaker dette tilstanden er chlamydia, gonorebakterien og mycoplasma genitalium og legen kan teste for disse. Videre er herpes og kjønnsvorter mulig, men her må man nok vente til disse eventuelt viser seg, enten ved sår eller kjønnsvorter. De mer sjeldne sykdommene som hepatitt, syfilis og HIV er langt mindre vanlige, så alt i alt er det overveiende sannsynlig at dette har gått bra.