Kan jeg ha blitt smittet av noe til tross for at jeg tok antibiotika ?

Spørsmål

Hei, jeg var uheldig og komme til å ha sex med en annen kvinne en min samboer, det hele varte ikke lenge da jeg ikke fikk skikkelig ereksjon og stoppa for det ble feil. Så tok jeg azitromax ca 4-5 dager etter dette for å forhindre kjønnsykdommer og har hatt så dårlig samvittighet for dette mot min samboer så har hatt vært vond og øm i ballene etter en stund men det er borte nå, men føler når jeg onanerer nå så blir jeg rød på penishode og samboeren min klagde på svie etter samleie sist, har ikke kuren fungert? Skal sies hun ikke var veldig bløt, jeg venta i 5-6 dager med å ha sex.vi har og hatt sopp tidligere ... hva kan dette være? Er så bekymra... ingen svie ved vannlating heller. Tok 2 piller over 3 dager.

Mann

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det mest sannsynlige er muligens at du kan ha fått overført en urethritt, dvs. en betennelse i urinrørets fremre del, som ikke azitromax-tablettene virket mot.  Azitromax ble tidligere brukt svært meget for behandling av denne meget hyppige tilstanden, som kan fremkalles av forskjellige mikrober, som chlamydia, mycoplasma genitalium eller gonorebakterien. Ofte finner man ikke den tilgrunnliggende mikroben og da kalles tilstanden for uspesifikk urethritt. Det er ikke galt å ta azitromycin, men senere tids praksis er at man primært vanligvis forskriver doxycyclin mot bl.a. chlamydia.  Azitromycin kan likevel virke både på chlamydia og mycoplasma, men ofte ikke fullstendig på eventuell gonore. 


Du nevner at du ikke har hatt symptomer som svie eller annet, men det er desverre nok etterhvert blitt mer regelen enn unntaket for urethrittenes del. Jeg tror ikke du kommer utenom et legebesøk og helst da til en lege som har endel erfaring med tilstander nedentil. Det er jo slett ikke sikkert at du har fått overført noe, men det vet man ikke før det er tatt prøver. Og det er ikke for sent å ta prøver selv etterat du har tatt et antibiotikum siden dagens prøvemetodikker er genteknologiske. 


Sopp er vanligvis ikke noe man får etter et enkelt samleie og ikke er denne tilstand spesielt hyppig hos menn heller. De menn som får gjærsoppinfeksjon lever oftest fast sammen med en kvinne som har gjærsopp i skjeden. En ting du jo kan gjøre er å spørre den eventuelle smittekilden om hun vet av at hun kan ha eller har hatt en seksuelt overførbar infeksjon den senere tid. Av og til kan slike symptomer også gå bort av seg selv siden man jo blir spesielt oppmerksom på om det kan ha oppstått noe etter å ha vært sammen med noen andre enn den faste partneren. Men igjen, et godt råd er å oppsøke legen ! Lykke til og god bedring !   

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-