Kan dette være mollusker ?

Spørsmål

Hei! Den siste måneden har jeg opplevd noe uvanlig i underlivet mitt. Det er små harde klumper som sporadisk dukker opp. Den første kom på innsiden av indre kjønnsleppe, den forsvant også ganske fort og dukket opp et nytt sted. Nå er det flere klumper og de har samlet seg i skjedeåpningen. De gjør ikke vondt, klør og svir ikke, lukter ikke. Til vanlig kjenner jeg ikke at de er der, men kan kjenne de hvis jeg tar der nede. De er på størrelse med et knappenålshode, noen kan være litt større. Jeg har prøvd å klemme på de som kviser, men det går ikke. Derimot kan jeg "rive" av hele klumpen uten at det gjør vondt. Da blør det litt. Selve klumpen er hvit/blank og hard. Legger ved bilde av det som er i klumpen da jeg tok en bort. Jeg har hatt flere partere de siste 6 månedene. Er det smittsomt, har jeg fått det av en av dem? Har aldri sett noe liknende før. i så fall, kan det behandles?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Man må alltid ta diagnostikk ut fra en tilstands bilder med stort forbehold og særlig siden bildet ditt ikke er av selve det som befinner seg på huden din, men av det du så å si kan knipe av. Det mest sannsynlige jeg kan komme på er at dette kan være det som heter molluscum contagiosum. Mollusker, som vi kaller dem vanligvis, er små, virusfremkalte vortelignende utvekster som ikke på noen måte er farlige. Det er altså ikke det samme som kjønnsvorter, som blir fremkalt av et annet virus og hvor du neppe kan få fatt i vorten på den måten som vist på bildet. Mollusker fremkalles av et annet virus og det smitter veldig lett, spesielt ved sex.

Det du gjør er å oppsøke en lege som har noen grad av erfaring med seksuelt overførbare tilstander. Hvis den riktige diagnosen er mollusker så kan han eller hun som oftest behandle dem, enten ved å bruke et skarpt lite instrument og fjerne dem med det eller også å fryse dem. De gir ingen arr og fører ikke annen sykdom med seg. Hvis det dreier seg om mollusker så bør du kanskje også nevne det for den eller de partnerne du har hatt slik at de også blir oppmerksomme på at en eller flere av dem også kan ha mollusker. Samtidig kan du kanskje for ordens skyld sjekke deg for eventuelle andre tilstander, mange av de vanlige seksuelt overførte tilstandene gir få eller ingen symptomer;- chlamydiainfeksjon er et godt eksempel på det. Lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-