Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan dette være en urethritt ?

Spørsmål

Hei Var nettopp i utlandet der jeg hadde samleie med ei ukjent dame, kondomene sprakk og jeg begynner og føle svak svie rett under penishodet

Mann 33
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det er mulig at det du kjenner kan være begynnelsen på det som kalles urethritt eller urinrørskatarr, som er en av de aller vanligste seksuelt overførbare sykdommene. Urethritt er en betennelse og sitter i den ytterste delen av urinrøret, det begynnes som oftest med lett ubehag og gir ikke sjelden nokså sparsomme symptomer. Den kan også gi skikkelig svie og i tillegg også utflod. Den fremkalles som oftest av mikrobene chlamydia og mycoplasma genitalium, av og til også av gonorebakterien. Samtidig kan det ikke utelukkes at plagene dine kan skyldes noe annet, men det er det for tidlig å si noe sikkert om ut fra hva du forteller. 


Dette er ikke farlig på noen måte, men du er nødt til å ta en tur til enten fastlegen eller noen annen lege og få behandling hvis legen påviser at du har en slik urethritt. Behandlingen består i en antibiotikakur. Samtidig kan du der også ta endel andre prøver av andre typer sykdommer som kan overføres seksuelt. Lykke til og god bedring !