Kan barn med sommerforkjølelse være ute?

Spørsmål

Barn og feber.
Når et barn har feber rundt 38 men er noenlunde opplagt,våkent og kvikt, er det da greit at det er ute dersom været er bra, la oss si over 10-12 grader og ikke regn? Hva med forkjølelse?
Hva med bading i badekar, basseng, ute om sommeren (hvis vi ser vekk fra smittefare ol.)?
Understreker at jeg ikke mener at ungen skal presses, tvinges på noen måte.
Jeg forutsetter og at barnet ikke fryser.Jeg bare lurer på hvor forsiktig man bør være.....

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Dette er det ikke lett å gi noe entydig svar på.

Du skriver ikke hvor gammelt barnet er, men hos barnehagebarn er det veldig vanlig å ha hyppige "småforkjølelser" med lett feber og snørr, men ellers være ganske kvikk.

Det er nok mange gamle myter som henger igjen om hvordan man skal te seg når barna har feber. For eksempel skal man ikke pakke dem inn og la dem "svette av seg" feberen, -tvert imot! De skal ha lette og luftige klær så kroppen blir kvitt overskuddsvarmen. Det er heller slett ikke nødvendig at barn skal holdes i sengen dersom de er i form til å leke.

Det det hele koker ned til, er at du må se an almentilstanden. Barnet må få lov til å slappe av og ha det rolig hvis det virker trøtt og slitent. Det er lurt å stadig gi tilbud om noe å drikke.

Når det gjelder bading, ville jeg nok vært tilbakeholden med å la et forkjølet barn bade i sjøen. Store temperaturendringer ser ut til å kunne forverre forkjølelse.
Så lenge du synes barnet virker fornøyd ellers, synes jeg du kan stole på "magefølelsen" din!

Du kan lese mer om barn og feber her:
Feber nå igjen...