Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Influensa lignende plager

Spørsmål

Begynte med influensalignende symptomer den 1.september. Lå til sengs i 3 dager og har egentlig ikke kommet meg etter dette . Går og "hangler" har en sykdomsfølelse i kroppen og føler meg slapp. Har i tillegg smerter i ryggen og nedover mot hoftene, men vet ikke om dette har en sammenheng.

Å være på jobb er slitsomt , men jeg klarer det. Har vært vekke til sammen 5 dager i denne perioden. Dette har nå vært i 1,5 mnd .

Jeg var til lege for 2 uker siden han tok en del blodprøver og disse er fine . Har hovne lymfer på halsen og føler meg litt sånn "rett før jeg blir syk " hele tiden. Har varierende dager noen dager er jeg i god form , andre dager våkner jeg med sykdomsfølelse.

Svetter av og til om nettene og føler temperaturen svinger fra dag til dag . Ikke mye feber , kanskje 38 . Hostet lenge då jeg fikk influensa og hostet opp mørkegrønt slim før det gikk over i tørrhoste som hang i lenge. Nå har denne hosten kommet litt tilbake . Lege har lyttet for 2 uker siden og hørte ikke noe unormalt .

Er det rett og slett normalt å gå slik i 1,5 mnd ? Kan jeg slå meg til ro med det ? Eller bør jeg kontakte lege en gang til ? Er ellers frisk og bruker ingen medisiner . Er i full jobb .

Kvinne 39
Svar

Hei! Det er ikke uvanlig at influensa symptomer henger i så lang tid. Virusinfeksjoner kan vare lenge. Det finnes ingen effektiv behandling. Kun symptomatisk Som ibux og nesespray. Enkelte ganger kan mykoplasma gi luftveisinfeksjon som kan vedvare og gi tørrhoste. Lavgradig feber og slapphet. Tok legen noen prøve på det? Antibiotika er nødvendig for å bli kvitt plagene. det Kan være lurt å diskutere dette med fastlegen siden plagene fortsatt er der etter så lan tid. God bedring!