Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvorfor må min datter kontrollere blodprøvene om en måned?

Spørsmål

Hei 🙂 Har ei jente på 9 år som har vært syk i 2 uker nå, alt tydet på at det var kyssesyken, hovne lymfer på halsen, vondt i halsen, blemmer og sår inni munn og tunge, fikk ikke i seg mat og drikke på 1 uke. Vi tok en sånn hurtigtest hos legen som ikke slo ut på kyssesyken, vi tok utvidede blodprøver på sykehuset som heller ikke viste at det var kyssesyken, men vi har blitt bedt om å ta ny blodprøve om 1 mnd,. Ble veldig nervøs for hvorfor vi må det? Kan de ha funnet noe annet på blodprøvene? Legen sa at når en hadde virus i kroppen forandret blodcellene seg, så de ville sjekke det på nytt? Kan det bare være derfor? Hun er på bedringens vei og spiser og drikker som normalt, lymfene på halsen er ikke lenger så hovne som tidligere. Hilsen bekymret mor

Kvinne 31
Svar

Hei. 

Din datter har altså hatt vondt i halsen, blemmer og sår inni munnen og på tungen, og hovne lymfeknuter på halsen. Det tyder helt klart på en infeksjon av noe slag. Hun har allerede begynt å bli bedre, og det er et klart bevis på at dette vil gå over. Da ville ikke jeg bekymret meg i det hele tatt, om jeg var deg. Når bedring har begynt å inntreffe, vil det fortsette, inntil man er frisk igjen. Det er hovedregelen, som sjelden slår feil. Videre vet vi at infeksjonen ikke var en kyssesyke / mononukleose. 


Du er nå blitt veldig nervøs fordi at dere må sjekke noen blodprøver om 1 måned. Legen har forklart dette, og sagt at det er fordi det var noen endringer på blodcellene som skyldtes virusinfeksjonen hun har nå. Da ønsker legene bare for sikkerhets skyld å se at disse går tilbake igjen, når infeksjon er over. Det er standard prosedyre. Du lurer nå på om det er "bare derfor" de vil sjekke dette. Det er det naturligvis. Hadde det vært noe annet de hadde jo selvfølgelig sagt dette til deg. Leger holder ikke ting hemmelig for pasienter eller deres pårørende. 


Her ser jeg ingen grunn til bekymring av noe slag, og det er fint å høre at deres datter er i ferd med å bli frisk igjen. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-