image: Hvor lenge varer smerter etter helvetesild?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvor lenge varer smerter etter helvetesild?

Spørsmål

Jeg har helvetesild og det har nå vart i 3 uker. Jeg har utslett med skorper, og jeg har store smerter og tar 8 Paracet pr dag. Jeg er sliten etter disse ukene, og jeg lurer på om det er normalt at det varer så lenge med store smerter.

Har også slitt med forstoppelse. Kan Paracet forårsake det? Jeg har de siste dagene tatt avføringstabletter som har hjulpet. Fortvilt 70 årig dame.

Kvinne 70
Svar

Hei.

Helvetesild er som navnet tilsier, svært smertefullt. Det er imidlertid ingenting uvanlig ved at det varer i 3 uker. Det vil vanligvis begynne å avta gradvis etter et par tre uker, så det har du grunn til å forvente, heldigvis. Imidlertid kan smerter i sjeldnere tilfeller også vare betydelig lenger enn dette. Det er da nervesmerter. Det finnes det effektive medikamenter mot, mer effektive enn paracetamol. Så om det ikke begynner å gi seg, synes jeg helt avgjort at du skal oppsøke legen din for å få slike medisiner mot nervesmerter.

Du spør om Paracet kan gi forstoppelse. Det er ikke en kjent bivirkning av den medisinen.

Det finnes også lokalbedøvende salve du kan smøre på utslettet. (Xylocain) Det tar svært effektivt bort smerten, men kun midlertidig dessverre. Men om du ønsker deg enkelte "frikvarter" fra smerten, kan du prøve det. Den er reseptfri i minstepakning.

Håper informasjonen er til nytte for deg. God bedring.

Illustrasjonsfoto øverst: komkrit Preechachanwate / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-