Hvilken kjønnssykdom kan det være?

Spørsmål

Hei!
Jeg er en gutt på 20år som lurer på om/åssen kjønnssykdom jeg har. Jeg har har en hvit flekk på penis, som jeg har hatt i noen uker. Det er plagsomt og klør litt. Det er litt vondt når jeg sex. Jeg vil helst slippe å gå til legen med dette. Jeg var jomfru når jeg blei sammen med hu jeg er sammen med nå, for to år siden. Hu har vært hos legen og undersøkt seg, hu har ingen kjønnssykdom.
Hilsen bekymret gutt.

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Det er vanskelig å svare på dette uten å ha undersøkt deg.

De vanligste symptomene på kjønnsykdom er svie og utflod fra urinrøret. Mitt gjett er at du har blitt smittet med underlivssopp! Det vil gi et hvitt belegg som sitter godt fast og som klør. Det er ikke farlig, og kan lett behandles. Du får kjøpt kremer mot dette uten resept på apoteket, de heter Canesten og Klotimazol.

Det er viktig at begge parter behandles samtidig, ellers kan man få en runddans med smitte fra den ene til den andre og blir ikke kvitt problemet.

Dersom du kun har hatt denne ene partneren, og hun ikke har noen kjønnssykdom er det helt usannsynlig at du skulle ha det. Er du allikevel usikker, er det ingen annen mulighet til å finne dette ut enn å la seg teste!

Det er ikke flaut å la seg teste for kjønnssykdommer, det er tvert i mot et bevis på at man tar ansvar!

Les mer om kjønnssykdommer her