Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva kan svie ved vannlatingen være ?

Spørsmål

Hei, jeg hadde til tider svie ved vannlating. Jeg gikk til legen og testet for om det var kjønnssykdom. Han sa at resultatene var normale. Men jeg opplever fortsatt tidvis (spesielt når jeg våkner) at jeg har veldig gult tiss og gjerne litt utflod som svir. Det går over og det er litt av og på. Det svir i urinrøret. Jeg testet meg som sagt og hadde også en hjemmetest som sa det ikke var noe. Hva kan dette være da? Eventuelt hvilke tiltak kan jeg gjøre?

Mann 21
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Idet du fremdeles har svie ved vannlatning så tyder det på at du feiler et eller annet, urinen skal vanligvis passere uten at man kjenner noe ubehag. Det at legen din sa at resultatene var normale er sikkert riktig, men det er jo avhengig av hva slags prøver han eller hun tok. Den vanligste tilstanden som en slik svie representerer er det som kalles urethritt, som er en betennelsestilstand ytterst i urinrøret som i din aldersgruppe som oftest er seksuelt overført. Denne tilstanden er også den hyppigste seksuelt overførbare infeksjonen. De vanligste bakteriene som ligger til grunn for dette  er mycoplasma genitalium, chlamydia og gonorebakterien. Disse ble det nok sendt inn prøver på, men ikke alltid er det disse mikrobeme som forårsaker betennelsen.


Den beste måten å diagnostisere en urethritt på er ved å mikroskopere fuktighet fra urinrøret fra begge kjønn (og fra livmorhalsen hos kvinner). Disse prøvene gjøres lite av almenpraktiserende leger desverre;- når prøvene er negative og pasienten fremdeles føler ubehag så bør en slik undersøkelse gjøres. De som gjør dette er hudleger samt klinikker som steller med seksuelt overførbare sykdommer, som ungdomsklinikker f. eks. Du bør forsøke å oppsøke enten en ungdomsklnikk eller en spesialist i hud og kjønnnsykdommer slik at en slik undersøkelse kan gjøres. I Oslo har Olafiaklinikken daglig åpent uten timebestilling. Kanskje du også skulle snakke med den eller de som du i den senere tid har vært sammen med seksuelt for å høre om de har opplevd noe av det samme som deg, slike opplysninger er alltid nyttige, både for pasienten selv og behandleren. God bedring og lykke til !


 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-