Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva er symptomene på Covid-19 infeksjon?

Spørsmål

Hei. Hva er egentlig hovedsymptomer på Corona? Jeg er gravid i 32 uke. Og for 2-3 uker siden tok mannen min Corona test, den var negativ. Han var bare forkjølet. Deretter ble ene datteren min forkjølet forrige uke med tett nese, slimhoste og vond hals. Testet henne ikke for Corona, for det artet seg veldig som en normal forkjølelse og ho manglet de symptomene jeg leste var typisk ved Corona hos barn. Nå har min 1 årige datter også blitt forkjølet. Tett nese, hoster litt slim og er sånn typisk forkjølet. Ho ble syk igår. Igår kveld merket jeg at jeg hadde vond hals. Og det har jeg idag også. Ikke noe mer syk enn det ennå. Er det mye smitte i Norge nå lenger? Går det mye vanlig forkjølelse også? Vi har hatt mye værskifte med vind, regn og sol om hverandre. Har helseangst, så dette med Corona skremmer meg jo veldig såklart. Har ikke vært i utlandet eller møtt særlig mange mennesker de siste mnd heler.

Kvinne 31
Svar

Hei.

Symptomene på Covid-19 infeksjon kan variere fra person til person, ikke minst i alvorlighetsgrad. For noen kan det til forveksling ligne en vanlig forkjølelse, noen kan til og med ha svært lette symptomer eller ikke merke at de er smittet i det hele tatt, mens andre kan bli alvorlig syke, med kraftig hoste, sårhet i brystet, tungpust, trøtthet, hodepine, sår hals, nysing, feber, influensafølelse, og veldig typisk er tap av luktesans og smakssans. Det er jo noen en vanligvis ikke får ved vanlige forkjølelser m.v.

Du spør om det er mye coronasmitte i Norge for tiden. Det er det ikke. Og forkjølelser finnes fremdeles, så klart, og så lenge dere ikke er veldig syke, men bare kjenner dere "vanlig forkjølet", så da er jo dette uansett ikke noe du hverken trenger å tenke på eller være bekymret for.

Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-