Hslssmerter og hovne lymfeknuter

Spørsmål

For 1,5 mnd siden fikk jeg sår hals, hovne og vonde lumfeknuter og kraftig nedsatt allmentilstand. Første legebesøk tok vi diverse prøver. Halsprøve, hvite blodceller og seksuelt overførbare infeksjoner. Alt var ok. Crp <5 og ingen feber. Neste besøk fikk jeg ery-max 4 tbl daglig i 10 dager. Ingen effekt. Nå vil legen ta speil av blodet for å sjekke lymfeknutene? Hva kan man se på denne prøven? Å viss ikke det var noe å finner der så måtte det bare gå mer tid. Jeg synes det er skremmende å gå så lenge når det ikke blir bedre alt tatt i betrakning når antibioitika ikke tar knekken på det og øvrige prøver har slått ut negativt. Hadde det hvert et virus hadde vel kroppen blitt kvitt dette ila 1-2 uker. Jeg tenker at neste steg kunne hvert å tatt biopsi og ultralyd av lymfene men det nevner legen ikke i det hele? Da for å bekrefte/avkrefte kreft. Jeg er i min beste alder og dette er overhode ikke normalt. Er opprørt av at legen ikke tar dette mer alvorlig når jeg har gått så lenge. Hva tenker du? Bør jeg kontakte en annne lege?

Mann 26
Svar

Hei! Jeg forstår st du er bekymret. blodspeil er litt uklart begrep, men han ønsker kanskje å se på fordelingen sv de ulike hvite blodcellene(?) mulig blodutstryk, men det gjør ikke fastleger. Har du fremdeles plagene i halsen? Viral halsbetennelse kan vedvare lenge, kyssesyke mm. Ble det testet? Ultralyd sv hals og lymfeknuter er forsåvidt greit nok, men hovne kjertler i forbindelse med halssmerter er en infeksjon og ikke lymfekreft eller annen alvorlig sykdom. Det at antibiotika ikke fungerte taler for virus som årsak. Bekymringen må ikke ta overhånd. prøv å forklare fin bekymring til fastlegen. Han har gjort en grundig undersøkelse og ta gjerne opp med han ultralyd. Bytte sv lege vil neppe løse problemet.