Høy puls og nedsatt yteevne under forkjølelse

Spørsmål

Jeg har et barnebarn som er skiskytter på relativt høyt nivå, og som trener ganske mye. Han har vært forkjølet i vel 3 uker, og har ikke trent fysisk i denne tiden. Har er ikke fri fra forkjølelsen, men i går deltok han på en sykkeltur sammen med treningsgruppen. Etter 10 til 15 minutter måtte han gi å følge med, og på en rolig tur tilbake til hjemmet hadde han en puls på 160. Kan den høye pulsen forklares med at han har en infeksjon i kroppen, og kan han når har kvitt forkjølelsen delta for fullt på treningen? Bør det foretas en hjerte/lungesjekk?

Mann 14
Svar

Hei, takk for spørsmålet. 


Mens gutten har en infeksjon ville jeg anbefale ham ikke å trene hardt. Og etter en såpass langvarig infeksjon vil det nok være lurt av ham ikke å trene for fullt sammen med resten av laget i starten, men heller å trappe opp rolig. En slik reaksjon med høy puls under en infeksjon ville jeg ikke være redd for; heller enn en hjerte/lungesjekk ville jeg ventet til infeksjonen har klinget av og sjekket på ny hvordan kroppen inkl pulsen responderer på trening. 


Underr langvarige luftveisinfeksjoner kan det forøvrig noen ganger være fornuftig å få sjekket hva man egentlig har blitt syk av, ved å ta en virustest hos fastlegen. 


God bedring til gutten!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-