HIV

Spørsmål

Hei!

Jeg er en jente på 2 år som er usikker på om jeg har fått hiv. Har lest her i lommelegen om akutt hiv-infeskjon... Alle symptomene som nevnes; feber, svelgsmerter, hovne lymfeknuter, hudutslett, diaré, hoste og belegg på mandlene, har jeg fått nylig, igår.

Hadde for 2 uke siden nyrebekken betennelse der pencellin ble brukt for å ta knekken på betennelsen.

Gikk til legen for å sjekke om det var streptokokker eller kyssesyke, første prøven viste negativ svar, på begge. Den andre prøven har jeg ikke fått svar på.

Jeg har hatt samme partner i ett 1/2 år, uten at han har fått noen symptoner. Vi har ubeskyttet sex (bruker p-piller) og har hatt tidligere sexpartnere.

Har jeg HiV? Hva annet kan det være?

Kvinne, 27 år

Svar

Det er vel med en gang viktig å berolige deg å si at sannsynligheten for at du har fått en vanlig bakterieinfeksjon eller virusinfeskjon er svært mye større enn at dine plager skal være forårsaket av hiv. Det er ganske riktig at akutt hiv-infeksjon kan gi plager som ligner på en halsbetennelse eller influensa; men det er ikke det første jeg ville tenke på hvis du kom til meg som lege! Men selvfølgelig er det alltid lurt å gå til lege og bli undersøkt og evt. få tatt en hiv-test om man har hatt usikker sex med en "ukjent" partner.
I alle fall ville jeg gå tilbake til den legen som behandlet deg for din nyrebekkenbetennelse og få en kontroll på om du er kvitt den.