Hiv

Spørsmål

Jeg er i et parforhold med en mann som har vart i 2 år, vi er monogamme. Problemstillingen er at min samboers eksmann har fått utviklet aids nylig og har hatt "antagelig"hiv smitte se siste 10-12 årene en antagelse fra den smittedes lege. Min manns forhold med eksen tok slutt -97. Jeg vet også at dem kun praktiserte oralsex. Kan min samboer og meg være smittet? Jeg vet med sikkherhet av tidligere test at jeg ikke er hivsmittet. Jeg jobber som sykepleier og jeg vet at vi ikke har eller har hatt noen symptomer. Vi ønsker å teste oss for å være 100% sikker. Men uansett er det soen snev av mulighet at min samboer har blitt smittet av den aidssyke vennen vår? Jeg føler selv at det er liten sjangse, men man kan ikke være sikker.På forhånd takk!!

Mann, 36 år

Svar

Det blir umulig å gi deg noen garanti for at du/dere ikke er hiv-smittet; men sannsynligheten som du selv sier ved at de kun praktiserte oralsex er mindre enn ved andre seksuelle situasjoner. Men det beste rådet jeg kan gi dere er at dere begge oppsøker lege til rådgivning samt å få tatt hiv-test. Et utmerket sted å gjøre dette er ved Olafiaklinikken i Oslo, der de sitter med stor komptanse på rådgivning og testing. Men enhver fastlege skulle også gjøre dette. Lykke til.