HIV

Spørsmål

Jeg har hatt samleie med en jente i Thailand. Såvidt jeg forstår er HIV/AIDS infeksjonen inntill 30% i området - noe som har gjort meg nervøs. Jeg benyttet kondom, denne sprakk ikke - og falt heller ikke av under samleiet.

Jeg prøver å lese på nettet for sansynlighet for at jeg skal få HIV/AIDS etter dette; kan du bekrefte om min teori er riktig:

30% av damer i Thailand har HIV
Sansynlighet for å få HIV ved normalt samleie med en HIV infisert er 0,2%
Bruk av kondom reduserer sansynlighet for HIV med 90%
Blir det da slik at den reelle sansynlighet er 0,2% * 30% * 10% = 0,006% ?

For å forstå dette tallet fant jeg at 300 personer dør i trafikken i Norge hvert år, det blir jo da 300/4 millioner = 0,0075%

I følge min teori (håper jeg!!) er det større sansynlighet for å dø i trafikken til neste år - enn at jeg får HIV på bakgrunn av min feiltagelse...

Hva mener du ?

Relevante sykdommer/medisiner: HIV/AIDS

Mann, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

ja- din teori er nok riktig. Det er nok som du sier mer sannsynlig at du vil pådra deg noe annet enn at du skulle være hiv-smittet. På den annen side er det viktig for meg å fortelle deg at man aldri kan garantere noe 100 % - heller ikke når det gjelder smitte med hiv. Men jeg tror no at denne gangen kan ta det helt med ro!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-