HIV?

Spørsmål

Hei.
Jeg var på ferie i Thailand og en dag i etter litt for mange enheter alkohol hadde jeg sex med ei jente uten prevensjon.
Det var kun snakk om ca 10 sekunder før jeg forstod hva jeg holdt på med og trakk meg ut.
Sitter her og er kjempenervøs nå.
Hva skal jeg gjøre og hvor stor er sjansen for at jeg kan ha blitt smittet av HIV? Hvor stor prosentandel i thailand har HIV?
Hva skal jeg gjøre?

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Risikoen for smitteoverføring av HIV-viruset ved samleie er lav, trolig under 1%; uten bruk av kondom. Risikoen er imidlertid høyere hvis en av partnerne har en annen seksuell overførbar sykdom (f.eks. klamydia eller gonoré), eller dersom den som i utgangspunktet er HIV-smittet selv nettopp er smittet.

Litt over 2%; av befolkningen i Thailand er HIV positive, men i høyrisiko-miljøer (f.eks. blant prostituerte) er det oppgitt at om lag 30%; har HIV-infeksjon. HIV er nå på full frammarsj i Asia, og den eneste sikre måten å avkrefte eller bekrefte om man er smittet er ved å ta en blodprøve da infeksjonen kan være uten symptomer i mange år. Jeg vil derfor anbefale deg å teste deg både for HIV og for andre kjønnsykdommer som klamydia og gonoré (disse gir ikke alltid symptomer selv om man har infeksjon). Det er mye større sjanse for å bli smittet av klamydia og gonoré enn av HIV, men begge disse sykdommene kan – i motsetning til HIV – enkelt behandles med antibiotika.
Du kan lese mer om HIV i linken øverst på denne siden.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn