Hiv-smittet av tungekyss?

Spørsmål

Kan tungekyss overføre hiv smitte?

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære mann 33 år!

Ja, det er teoretisk mulig å bli hiv-smittet gjennom et tungekyss.

MEN: Det finnes så vidt man vet ingen som er blitt hiv-smittet via spytt, selv om muligheten er tilstede rent teoretisk.

Det skal om lag 7 liter spytt til før virusmengden er stor nok til at smitteoverføring er mulig! I munnhulen er i tillegg immunforsvaret svært på vakt, og det vil være stoffer i spytt som gjør smitteoverføring vanskelig.

Det må også være mulig for viruset å komme over i blodbanen, dvs at smitte vi spytt forutsetter at man har ferske, store sår i munnen og svelget.

Så sjansen er mildt sagt liten!