Hiv smitte

Spørsmål

Hei.Jeg går mye fellesturer og da hender det ofte at jeg får rifter som blør av små og store slag på beina. Hva om en hiv person kuttet seg på en stokk eller stein eller no og jeg kuttet meg på samme stokken og steinen like etterpå. Ville det vært noen risiko for hiv eller hepatitt i et slik tilfelle? Forskjell om det var rett på huden eller gjennom tightsen. Det blør alle gangene.

Kvinne 41

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Hiv viruset og hepatitt viruset overlever svært kort tid utenfor en vertsorganisme. Dersom en hiv positiv person blør på en stein må smitteoverføring skje umiddelbart etterpå, dvs innenfor sekunder. Derfor er det nærmest umulig å bli smittet av hiv eller hepatitt via blod som er applisert f eks på toalettskål, stein mm. Du trenger ikke være bekymret for smittemåte ut fra det du beskriver og testing med blodprøver er også unødvendig 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-