HIV smitte

Spørsmål

Hei! Nå i helgen var jeg og ett jeng på guttetur til en by i Skandinavia. Det ble selvfølgelig for myr alkohol. Og i den forbindelse har jeg gjort en del ting jeg angrer noe voldsomt på og i tillegg får jeg angst av å gruble over mulugheten for HIV-smitte. 1. Hadde et kort samleie med en gateprostituert. Her ble det brukt kondom både ved penetrering og da hun "sugde" meg. 2. Vi var også på strippeklubb, her utførte jeg (tror jeg) oralsex og fingring på en av stripperne. Har bestilt meg time til min fastlege for konsultasjon og testing av sykdommer. Hvor sannsynlig er din profesjonelle vurdering for å bli hivsmittet ved å utføre ubeskyttet oralsex på en kvinne? Har også noen ganger lett blødende tannkjøtt.

Svar

Hei! Bruk av kondom beskytter mot HIV smitte. Til pkt 1 er det minimal risiko for smitte så lenge kondomen ble brukt riktig og ikke skled av eller ble skadet. Til pkt 2 er det svært liten risiko for HIV smitte ved å utføre oralsex på en kvinne, selv om du periodevis kan ha lettblødende tannkjøtt. Slik du beskriver hendelsene ville jeg ikke bekymret meg for dette. Det kan være greit at du tar en test, men det ville overrasket meg veldig om den skulle være positiv.