Hiv-smitte

Spørsmål

Hei!

Jeg har hatt samleie med en kvinne jeg ikke er helt sikker på når det gjelder hennes hiv status. Det ble brukt kondom under samleiet, og det ble utført oralsex, også med kondom. Det som gjør meg litt bekymret er at jeg hadde en liten rift i fingeren min, riften blødde ikke, men var ganske fersk. Kan jeg ha blitt smittet av hiv, da jeg brukte hendene for å stimulere henne?

Mann, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nei - sannsynligheten for at du har fått overført hivsmitte er svært liten. For det første vet du ikke om hun er hiv-positiv, du brukte kondom under samleie og også under oralsex, og riften du har blødde ikke - så sjansen for smitte er veldig liten (jeg kan jo ikke si at den er lik 0, da man aldri er 100 % garantert for noe her i livet!).
Men er du i tvil, så ta kontakt med din lege og ta en prat med ham! Men jeg tror du kan ta det ganske med ro!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-