Hiv-smitte

Spørsmål

Hei! Leste nettopp at HIV ikke kan smitte ved å onanere hverandre... Det jeg allikevel lurer på er om HIV kan smitte ved å onanere en jente, dersom en får skjedesekretet på fingrene og man har små sår på disse som følger av neglebiting/biting av overflødig hud. Er det ikke slik at HIV kan smitte gjennom sår? I mitt tilfelle onanerte jeg en jente, men jeg vet ikke om hun har HIV, men det kan være mulighet for det, fordi hun ble voldtatt i Frankrike som 14-åring, og etter det jeg vet har hun ikke testet seg. Voldtektsmannen ble aldri tatt og hun anmeldte aldri forholdet heller, hun har til og med holdt det skjult for sine foreldre. Siden voldtektsmannen aldri ble tatt ved man jo ikke noe om hans sykdomsjournal... Siden jeg biter negler og overflødig hud av fingrene oppstår det av og til små sår, så mitt spørmsmål er om hvor stor smittefaren kan være i et slikt tilfelle. Vet ikke om jeg hadde sår på fingrene da dette skjedde, det husker jeg ikke, men sårene forekommer innimellom. Sårene er små og ikke helt åpne, som oftest ligger det en liten prikk med størknet blod utenpå, helt til såret begynner å lukke seg helt med ny hud. Håper jeg får et godt svar siden jeg faktisk er ganske bekymret.

Lurte også på om du syns jeg burde få meg selv HIV testet etter dette...?

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er ikke mulig å sette noen absolutt grense for smitefare ved onanering som du beskriver, men sjansen for smitteoverføring er nok liten. Hiv kan smitte fra skjedesekret til åpne sår, men som du sier så er det for det første helt uklart om din partner er hiv-positiv, og for det andre så er du usikker på om du hadde noen åpne sår på fingrene.
Jeg ville råde deg til å prate med jenta og anbefale henne å hiv-teste seg, og evt. også selv ta en hiv-test, ikke minst for at du skal bli beroliget.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn