HIV smitte

Spørsmål

Person hadde kutt i hånden som han viftet med slik at det sprutet rundt og litt av dette blodet kjente jeg at jeg fikk på tungen. Er det noen fare for smitte av hiv elle hepatitt dersom personen skulle ha det?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Nei det er ingen fare for smitte. Da måtte du i så fall ha et blødende sår på tungen din og det ville du ha merket. HIV viruset lever veldig kort tid utenfor kroppen ( kun noen sekunder). Blodet måtte umiddelbart ha kommet i kontakt med et åpent sår hos deg.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-