Herpes

Spørsmål

Jeg gikk ut av et samboerforhold for 5 1/2 år siden. Kort etter dette, hadde jeg sex med en jeg kjenner litt, og jeg fikk herpes i underlivet. Har etter dette kun hatt 3 utbrudd, som overhodet ikke har vært "vonde". Har ikke vært i noen lange forhold, før nå i mars, da jeg traff en kjempekjekk gutt. Dette med herpesen hadde jeg helt fortrengt, og vi hadde også ubeskyttet sex, helt til nå i juni, da jeg plutselig fikk et utbrudd. Da jeg fortalte det til ham, fikk han helt sjokk. Han er en veldig "ordentlig" mann, og han har aldri vært borti noe liknende før.
Vi har pratet en del, og han forstår jo det at man ikke trenger å ha vært "løs på tråden" for å få dette viruset i kroppen. Legen min har pratet med ham pr telefon, men han stoler ikke helt på det som han sier. Og det er jeg forsåvidt enig i, for legen min mener at hvis vi begge tar "en hestekur" med Valtrex, samt blodprøver - som viser seg å være bra - så skal vi kunne ha ubeskyttet sex fremover. Dette høres jo litt "rart" ut, for det er tross alt et virus som aldri kommer til å forlate kroppen. Kjæresten min er ikke med på å gå å få hjelp/prate med andre sammen med meg/alene, han mener han har lest det som kan leses, via internett.
Men saken er nå den at han ikke klarer tanken på å ha sex med meg, senest i går sa han at han ikke tror han noensinne klarer det. Vi kysser, tar på hverandre, praktiserer oralsex, men god, gammel "misjonærstilling" har vi ikke hatt siden jeg slapp bomben. Han har en slags blokkering oppi hodet som han trenger hjelp til å få bort, eller i hvertfall lette litt på. Jeg har foreslått at vi kan prøve oss gradvis med sex med kondom, at det sikkert vil feile de første gangene, men at det kanskje løser seg etterhvert, men han sliter veldig med tanken.
Hva gjør vi?

Sykdommer: Herpes

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg forstår godt at du er fortvilet, for det er tydelig at kjæresten din har "låst seg" i forhold til å ha "vanlig" sex. Det er jo riktig at når man er blitt smittet med Herpes så er det et virus man har resten av livet. Men som du også forteller, så har du svært få utbrudd, og sjansen for at din partner skal bli smittet når du ikke har utbrudd er ganske minimal. Og hvis han også bruker kondom, så skulle han være godt beskyttet.
Det er også viktig at han er klar over at herpes er en gangke vanlig sykdom, som nok er ganske utbredt blant unge mennesker, men at det ikke er noen farlig sykdom annet enn at den kan være smertefull når man har utbrudd samt at man må ta visse forholdsregler hvis man har utbrudd og skal føde.
Men som du sier; kjæresten din har hengt seg opp i dette, og vil han ikke snakke med noen om dette så får du fortelle ham det jeg har sagt og så får dere bruke tid på og bearbeide dette. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn