Herpes-smitte nedentil

Spørsmål

Herpes?

Samboeren min har hatt munnsår i det siste. Dessverre hadde vi munnsex. Er nå livredd for å ha blitt smittet. Spesielt siden jeg er gravid. Har ikke fått noen symptomer enda (5 dager siden). Er sjansen stor for at jeg er smittet? Såret var begynt å gro, men hadde fremdeles skorpe. Har aldri herpes på munnen selv, er sjansen større for å bli smittet til kjønnsorganene større da? Dersom jeg ikke får utbrudd med det første, vil det si at det er stor sjanse for at jeg aldri får det senere heller? Og er det noen mulighet for å finne ut om jeg er smittet, selv om jeg ikke får utbrudd? Må jeg si til legen min at jeg muligens er smittet, siden jeg er gravid?

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er en teoretisk sjanse for at du kan ha blitt smittet. Når blemmene er borte og det er skorpe på sårene er det imidlertid mindre sannsynlig at han utsondrer virus.

Du har imidlertid ingen mulighet til å finne ut av om du er smittet med mindre du får et utslett nedentil selv. Det kan gå lang tid før du eventuelt får eget utbrudd, og det henger ikke sammen med om du har munnherpes fra før eller ikke.

Det er neppe nødvendig å fortelle legen din om det med mindre du får et aktivt utbrudd.

Jeg er klar over at du kanskje skulle ønsket å få noen andre svar, men jeg må jo være ærlig med deg og si at det er en viss teoretisk sjanse, selv om jeg anser den som ganske liten.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn