Herpes nedentil - hvem har smittet meg?

Spørsmål

jeg er ei jente på 19 år som akkurat har fått hvite at jeg har herpes. Det er utrolig vondt, leppen og klitoris er forferdelig hovne, og nærmere henger mellom bena på meg. Jeg klarer ikke en gang å gå normalt! Men jeg skjønner ikke hvor jeg har fått det fra?!
Jeg har hvert sammen med en i over 3 år, begge var jomfru når vi ble sammen, det er nå 3 månder sieden det ble slutt mellom oss, og jeg har hatt ubeskyttet sex en gang med en annen etter det. Men legen min sa at smitten ikke var fra han fordi herpesen brøt ut for fort. Vil det da si at exsen min har hvert utro? Han sier han ikke har merket noe til herpes hos seg selv i det hele tatt. Eller kan herpes smitte over ved kyss eller å drikke av samme flaske som en som har det? og et siste spørsmål når jeg en gang skal ha barn, vil det da si at det barnet blir fått med herpes?
Håper på et svar slik at jeg kanskje skjønner bedre hva som har skjedd med kroppen!

Hilsen tankefull 83 modell

Kvinne, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er absolutt mulig at det var personen du hadde ubeskyttet sex med som smittet deg, og det er selvføgleig mulig at partneren din har herpes og har smittet deg selv om han angivelig ikke har hatt andre partnere enn deg.

Underlivsherpes smitter ikke ved kyss eller ved å drikke av samme flaske, men vanlig munnherpes smitter lett og kan overføres til underlivet via fingre/håndklær o.l.

Som du skjønner er det umulig for meg å avgjøre hvem som har smittet deg. Det finnes gode medisiner mot underlivsherpes, disse medisinene må oppstartes så snart som mulig etter at herpesutbruddet starter.

Du vil aldri bli kvitt underlivsherpes (med mindre det kommer nye medisiner i fremtiden), men barnet ditt vil ikke få herpes med mindre du har herpes akkurat under fødselen. Dette vil jordmødre og gynekolger vurdere, og har du et svært anfall ved tiden for fødselen gjøres det noen ganger keisersnitt.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-