Hasj og kyssesyken

Spørsmål

Etter å ha blitt såkalt "frisk" fra kyssesyken etter to uker med svingende feber og hovne lymfekjertler er det jo slik at man skal avstå fra både trening og alkohol en periode (ca to mnd i mitt tilfelle). Dette fordi det påvirker leveren og milten. Kan man likevel røyke hasj og sigaretter i denne perioden? Har hørt at dette ikke påvirker lever og milt.

Sykdommer: Kyssesyken

Kvinne, 17 år

Svar

Hei!

Du blir ikke dårligere "i milten eller leveren" av å røyke hasj eller sigaretter etter en kyssesyke.

Imidlertid kan jeg ikke anbefale deg å røyke hasj da dette er mye mer skadelig enn kyssesyke og mye annet. Hasj kan gi langsiktige plager spesielt av mental art og ikke minst er det et avhengighetsskapende rusmiddel.