Har typen min vært utro?

Spørsmål

Er det mulig å ha flere samleier (over 1-2 mnd) med en partner som er smittet med klamydia uten selv og bli smittet? (Testet meg for klamydia etter å ha vært sammen med en gutt i nesten 2 måneder og prøven var negativ. Noen uker (og samleier) etter testet jeg meg en gang til pga. symptomer og hadde da blitt smittet.Lurer på om han kan ha vært utro.)

Kvinne, 31 år

Svar

Hei!

Klamydia er ganske smittsomt, så et jevnlig sexliv med en som har klamydia vil nok før eller senere føre til at man blir smittet selv. Imidlertid er det selvfølgelig mulig å ha samleie med en smittet person flere ganger og ikke bli smittet.

Jeg kan nok ikke avgjøre om kjæresten din har vært utro, men hvis du ikke har vært smittet tidligere (negativ test) så er det jo han som har smittet deg med klamydia. I såfall hadde han klamydia fra en tidligere partner.

Uansett må dere begge behandle dere og teste igjen i etterkant for å være sikker på at dere er blitt kvitt infeksjonen.

Det er enkelte som mener at man bør teste både seg og partneren i det man inngår et nytt forhold, fordi klamydia er så vanlig og ganske smittsomt samtidig som folk bytter partnere hyppigere enn før.