Har jeg herpes?

Spørsmål

Jeg har hatt ubeskyttet sex med en mann for første gang for ca 3 uker siden, og siste gang for 2 dager siden. Har nå mistanke om at han kan ha herpes. Han sa selv at han var frisk, men jeg fant en zovirax 5% salve på badet hans som jeg tror han smurte seg med. Nå er jeg panisk...i så fall...hvis han har herpes...må jeg da nødvendigvis være smittet? hvordan vil jeg oppdage det, og når? må jeg gå til lege for å få sjekket det? kan jeg være smittet uten å få symptomer i det hele tatt? Håper på svar...
hilsen frustrert

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg skjønner at du er frustrert og engstelig. For det første kan det jo hende Zovirax-salven ble brukt mot vanlig munnherpes. Dessuten blir du ikke smittet med mindre han hadde et aktivt utbrudd av herpes da dere hadde samleie.
Hvis du skulle være smittet kan du dessverre ikek gjøre noe med det. Du kan ikke bli kvitt herpes. Det kan gå lang tid før du får et anfall og diagnosen kan vanligvis ikke stilles før du får anfall/blemmer.

Jeg tror ikke en person med et aktivt herpesutbrudd i underlivet vanligvis er så interessert i å ha sex, så vi får håpe at du ikke er smittet. Må vel også nevne at selv om herpes er svært ubehagelig å ha, så er det ingen farlig sykdom.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-