Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har hatt symptomer på luftveisinfeksjon i snart 4 uker

Spørsmål

Vet ikke om jeg er forkjøla eller har influensa, men nå har jeg vært syk i snart 4 uker. Blir merkbart dårligere om jeg går ut. Jeg er litt bedre enn jeg var helt i begynnelsen, men mannskiten slipper ikke taket. Jeg har muskelsmerter, er tungpusta, tett i brystkassa, har hatt lett feber et par ganger, er ganske snørrete innimellom, har skiftende matlyst (men spiser litt). Jeg coronatesta meg for et par uker siden, og resultatet var negativt for corona. Allmenntilstanden min blir klart forverret ved at jeg har en sterk panikkangstlidelse, altså jeg tolker alt i verste og farligste mening.

Mann 56
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt oss noe konkret spørsmål, men fortalt at du har en litt langvarig luftveisinfeksjon, og at du pga panikkangst tolker dette i verste retning.

Jeg vet ikke eksakt hva du frykter og tenker på nå, men ihvertfall kan jeg fortelle deg at det å ha en luftveisinfeksjon som varer henimot 4 uker, er helt vanlig, og faktisk er det omtrent så lenge en vanlig kraftig luftveisinfeksjon faktisk varer, fra første til siste symptom forsvinner. Vi har alle en tendens til å tenke at slike infeksjoner varer kortere, men de fleste kan nok fortelle at det lett har tatt en måned fra første symptom til man er helt frisk igjen. Det jeg med det prøver å si, er at det er ingenting i det du forteller om her, som gir noen som helst grunn til bekymring. En annen ting er at det er fullt mulig at du har fått to eller flere virusinfeksjoner like etter hverandre, altså at ett virus har kommet før det første hadde sluppet taket, og da fortoner det seg som man er sammenhengende syk.  Jeg anbefaler deg å se dette an noe videre, og hvis det mot enhver formodning ikke begynner å slippe taket etterhvert, så kan det være riktig å oppsøke fastlege for en undersøkelse. Det samme gjelder naturligvis om du skulle bli dårligere. 

Ha det bra og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-