Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har fortsatt feber to dager etter oppstart av antibiotika

Spørsmål

Hei. Var dårlig forrige fredag, låk nede i lunger, hoste, feber, hodeverk og veldig dårlig almentilstand. Tok CRP mandag fordi feberen var stigande, ca 39,3. Veldig stygg hoste og veldig tungt å puste. Legen lyttet på lungene og crp var lav. Tilbake onsdag fordi jeg forsatt var dårlig og hadde høg feber. Tok ny CRP som da var 30. Men ble sendt heim. Fastlegen min skreiv ut medisin for luftveisinfeksjon, men etter noen dager var det forsatt det samme. Veldig stygg hoste, dårlig allmenntilstand, tungt å puste. Klarte kun å ligge på mage når eg sov. Dro på legevakten torsdags kveld og CRP var da 40 og jeg hadde feber på 38,5 pluss stygg hoste, heshet og tung pust. Pluss dårlig allmenntilstand. Legen sente mail til fastlege om at eg måtte undersøkes nærmere, fordi eg hadde vore kasteball på legesenteret. Ringte fredag og vart sendt på røntgen. Den viste lungebetennelse på eine lunga. Fekk då penicillin for voksen og også ei dose til for barn som eg skulle ta i tillegg. Er nå på andre dag me penicillin, men har forsatt 38 og ca 38,5, men føler at slimet løsner og hosten har løsnet. Men jeg er forsatt veldig slapp og lurer på om det er vanlig å ha feber så lenge? Siden eg har gått 2 dager på penicillin? Kan det vere noe mer alvorlig siden eg forsatt har feber? Forsatt litt vondt i hodet også.

Kvinne 31
Svar

Hei.


Du bruker altså penicillin mot lungebetennelse, og det er riktig valg av antibiotika, etter alle gjeldende retningslinjer. Så det er ingenting som skulle tilsi at du ikke nå er i ferd med å bli frisk. Du føler jo også bedring, i form av at hosten og slimet har løsnet. 

Det er helt vanlig at det tar litt tid før feberen begynner å synke, 2-3 dager er ikke uvanlig, jfr ditt spørsmål her. Og det mest sannsynlige er at også temperaturen din vil bli lavere i de kommende døgnene. 

Du spør om det kan være noe mer alvorlig. Det er vel ingen utenkelighet at du kan ha en covid-infeksjon i bunn her, og at lungebetennelsen kom "på toppen" av denne. Det kan jeg naturligvis ikke gjette noen som helst ting om, men om det skulle dra i langdrag med å bli frisk, ville det nok være aktuelt med en covid-test. 

Jeg ønsker deg god bedring.