Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Halsbetennelse kan være kyssesyken

Spørsmål

Hei. For uker rundt 8 uker siden var jeg skikkelig dårlig (feber, hodepine, kaldsvette, kroppen skalv + alle vanlig forkjølelses symptomer som hoste, sår hals og rennende øyne). Til tross for dette dro jeg på trening, og prøvde å late som jeg var helt fin - har flyttet til utlandet så visste ikke helt hvordan jeg skulle få tak i en lege. Jeg brukte 2/3 uker på å bli bra igjen etter det.

Jeg tenkte aldri på å ta bilde av halsen min da, men så noen uker senere fikk jeg vondt i halsen igjen og oppdaget da at det var to store kuler på hver side med masse gule/hvite prikker på. (Legger med bilde fra da) Lurte litt på om det kunne være halsbetennelse eller noe lignende, men så gikk det over og tenkte ikke noe mer på det.

Her om dagen så jeg at halsen fortsatt ser ganske merkelig ut, det er ikke like mye prikker, men den det ser fortsatt ganske ekkelt ut.

Når jeg svelger kjenner jeg st halsen på en måte føles litt tett. (Legger med bilde fra idag) Skal halsen se slik ut?? Hvis ikke, hva kan det isåfall være?

Kvinne 19
Svar

Hei! Det er stor sannsynlighet for at dette skyldes kyssesyken. Dette er en virusinfeksjon som gir halssmerter og påvirket almenntilstand. Forløpet kan være langvarig. Det er klinisk vanskelig å skille mellom virus og bakteriell halsinfeksjon, men med ditt forløp, taler det veldig for kyssesyke. Det finnes ingen behandling for dette. Kun symptombehandling i form av paracet og Ibux.

Trening skal man være forsiktig med fordi lever og milt kan også bli forstørret. Dersom du har mulighet for legekontakt er det fint om du får tatt prøver på kyssesyke samt leverprøver. Så lenge almenntilstanden er god og du er forsiktig med trening kan du se det hele an. God bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-