Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hadde analsex, partneren bemerket uregelmessigheter omkring anus. Kjønnsvorter?

Spørsmål

Hei. Jeg hadde analsex og ble gjort oppmerksom på at ting ikke var helt «glatt» der nede. Sjekket det når jeg kom hjem og ser på noe som ser ut som type sår. Er liksom nesten sånne hudfolder. Helt forferdelig ekkelt. Se bilde. Lest litt på nett og kan kanskje minne om hemoroider, uten at jeg har hatt særlig mye symptomer på det. En periode kunne det være et par blodflekker når jeg tørket meg etter toalettbesøk. Ikke snakk om mye. Opplever ikke blod nå lenger. Ikke merkverdig kløe eller noe annet sånn. Det ser jo helt forferdelig ut, og jeg skammer meg skikkelig. Skjønner ikke egentlig hva dette kan være. Hvordan km jeg bli kvitt dette, og gjerne raskt? Har ganske regelmessig analsex, så å ha det sånn er helt uaktuelt. Hjelp!

Mann 20
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildene du har vedlagt, og tenker følgende:

Det kan se ut som at du har kjønnsvorter / kondylomer, som er ganske vanlig, og som du kan få vekk med spesielle linimenter som smøres på. (Condyline, Wartec) Disse får du reseptfritt på apoteket. Det at din partner beskrev det som "ikke helt glatt" er med å styrke mistanken om at det er dette du har. De skyldes virus, og de er smittsomme. Man bør derfor benytte kondom for å unngå smitte, når man har det.


Det kan også ser ut som og høres ut som at du under samleie har fått litt slimhinneskader pga friksjonen, siden du forteller om litt blod, og jeg ser litt åpne sårflater.

De bør få gro av seg selv, med god hudpleie i form av milde såper og fuktighetskrem, samt avstå fra penetrerende analsex inntil det har grodd. Det skjer i løpet av dager.


Jeg synes at du skal la fastlege kaste et blikk på dette, for at du kan få bekreftet at det er kjønnsvorter, slik at du ikke behandler noe du eventuelt ikke har, for jeg kan ikke stille noen sikker diagnose på dette ut fra fotografier alene.


Du skriver at du "skammer deg", og det synes jeg nesten at jeg bør kommentere: Du har da vitterligen ingen som helst grunn til å skamme deg, for ikke har du gjort noe galt eller noe å skamme seg over. Sex i alle frivillige varianter er kun en fin ting mellom to mennesker, inklusiv analsex naturligvis. Og å bli smittet av kjønnsvorter er prinsipielt ikke noe anderledes enn å bli smittet av et forkjølelsesvirus, det skjer ved tett kontakt med mennesker, og enhver kan få dette ved alminnelig og fin menneskelig kontakt som sex. Ha det bra.