Gynekologisk undersøkelse

Spørsmål

hei! Jeg ber såå inderlig mye om svar fra deg. Jeg har i ca fem månder(jevnlig) hatt røde prikker med litt svie og kløe, dette har jeg hele tiden trodd var sopp og derfor brukt canesten krem, så fort jeg smører på blir de borte. Kjæresten min har hatt prikker to ganger, men aldri noe kløe/svie. Nå har jeg fått det ijen og leste om at dette faktisk kan være herpes, for herpes kan også gi rødt utslett, men blemmer har jeg aldri hatt.
Men siden det jeg har kommer jevnlig og med røde "prikker" blir jeg veldig nervøs, jeg har nettopp vært å tatt gu, bare en enkel prøve for klamydia og av utfloden, de var negative. Utfloden har vært normal hele tiden. Jeg går i trange bukser og string truser daglig,bruker tampong da jeg har mensen og går på trionetta ppiller.Jeg vasker underlivet daglig med dr.greve men har nå byttet til asan. Jeg hadde vært høyst tannnemelig for svar. Hvis jeg skal ta ny gu må jeg da gjøre dette mens utslettet er der eller kan jeg sjekkes for herpes da utslettet ikke er der? Tusen takk for en hjelpsom side!

Kvinne, 17 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg synes nok at du bør oppsøke lege igjen og fortelle om dette utslettet - og som du selv sier - helst når du har utbrudd. Det er vanskelig å si for meg hva det er så lenge jeg ikke har undersøkt deg, men det høres jo ut som det kan være en soppinfeksjon. Men det er klart at det er viktig å finne ut at det ikke er en herpesinfeskjon - og da er eneste muligheten til å få vite det å gå til lege og få tatt en sjekk. Bor du i Oslo så er Klinikk for seksuell opplysning eller Olafiaklinikken steder hvor de jobber spesielt med dette.