Frisk av klamydia?

Spørsmål

Jeg har hatt munnsex med en kvinne. Hadde ingen symptomer på klamydia. Tok likevel en klamydiatest 7 mnd senere. Testen var negativ. Kan jeg likevel ha hatt klamydia, for så å blitt frisk helt av meg selv før jeg testet meg?

Mann, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke vanlig at man blir frisk spontant av klamydia, så hvis testen er negativ nå er det mest sannsynlig at du ikke har fått klamydia i det hele tatt.

Selv om klamydia smitter lett så er det jo selvfølgelig en forutsetning at sexpartneren din hadde klamydia på det tidspunktet dere hadde sex. Klamydia smitter ikke nødvendigvis like lett ved munnsex, så hvis hun hadde klamydia og ga deg munnsex er sjansen for å bli smittet svært liten.

Må forøvrig også nevne at en prøve på klamydia har noen få prosents sjanse for å vise negativt resultat selv om den er positiv (såkalt falsk negativ). Hvis du har symptomer eller sterk mistanke om at du er utsatt for smitte så kan en ny prøve som også er negativ stykre sikkerheten om at du er smittefri.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn