Forkjølelse

Spørsmål

Jeg har vært forkjølet fra tirsdag forrige uke. Har hatt feber og fri fra jobben som barnehagelærer til og med fredag. Jeg var feberfri og følte meg mye bedre i helga og begynte å jobbe fra i dag. I løpet av arbeidsdagen fikk jeg vondt i halsen og ble hes i stemmen. Jeg målte temp. etter jeg kom hjem. 37.5. (Japanere har lavere temp enn normann. Allmentilstand er OK. Jeg skal besøke min mor i Japan som er 89 år gammel. Og jeg vil ikke smitte henne forkjølelsen/virus infeksjon. For 2 år siden ble hun lagt inn i sykehuset da hun fikk virusifeksojn og fikk høy feber. Jeg reiser lørdag denne uken. Synes du at jeg kan trygt gå på jobb selv om jeg har litt grann feber nå?

Kvinne 55

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du har hatt symptomer siden tirsdag. Innen lørdag har det gått 10-11 dager og da er vanligvis forkjølelsen over og du er ikke smitteførende lengere. Det er veldig typisk at halssmerten kommer ut i forløpet. Dersom du har feber og påvirket almenntilstand bør du holde deg hjemme. Det er først og fremst almenntilstand og energi som bestemmer det. Du kan potensielt smitte andre på jobb, men med god hygiene og unngå hoste mot andre vil det være trygt. Jeg tenker at innen lørdag kan du trygt reise og besøke din mor om formen er bedre. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn