Forkjølelse

Spørsmål

Har siden mai vært mye dårlig i halsen. Hadde litt blod fra hals/i spytt og mye vondt. Men ikke være mye blod og ei god stund siden sist nå. Men er plager med sår hals, spesielt om morgene. Har vært mer dårlig i halsen enn frisk på disse mnd. Prøver har vært fine. Har den siste mnd vært syk to ganger med smerter i hals osv. Men dette er etter jenta mi begynte i barnehage (august), som nok har en sammenheng. Har smerter i mellom skulderblad/mot høyre side. Hatt dette en måneds tid. Vondt når jeg gjør spesielle bevegelser, som å bøye armene bak. Vært på røntgen thorax idag, får ikke svar enda. Har også hatt en del hodepine siste ukene, kjenner det best når jeg sitter å leser til eksamen. Var hos lege for 2-3 uker siden. Crp da fin, men hvite blodlegeme lå på11,8. Var hos lege forrige uke på mandag, da jeg var blitt syk igjen. Crp car da 10 og hvite blodlegeme 10.1. Var og tok ny crp på fredag forrige uke, den var 9. Lege trodde smerter i rygg var muskulært. Ble bedre igjen, men på mandag/tirsdag ble jeg veldig stiv i nakken og fikk vondt i halsen.vet ikke om det kan være for at jeg har kjent på halsen osv etter lymfeknutee, at jeg ble stiv etter det. Usikker på om jeg har hovne lymfeknuter. Hoster men smertene er bedre nå. Hoster opp gult slim/slimklumper. Tok nye blodprøver idag. Hvite blodlegeme kommet ned på 8,9. Men crp på 15. Kan dette være noe alvorlig? Tenker på crp. Kan dette være tegn på kreft?

Kvinne 22
Svar

Hei! Dette er på ingen måte noe  symptom på alvorlig sykdom som kreft. CRP på 15 er tilnærmet normalt Og ingen grunn til uro. Ved høye CRP verdier over 50-100 kan det tale for en bakteriell lungeinfeksjon eller halsbetennelse. Du viser god klinisk fremgang etter sannsynlig forkjølelse