Forebyggende mot herpes

Spørsmål

Hei.

Jeg skal snart reise til syden sammen med kjæresten min. Problemet er at jeg har herpes å jeg vil ikke at han skal vite det. Når jeg får utbrudd tar jeg valtrex. Kan jeg ta en pille om dagen for å ungå å få utbrudd i syden? Får det ganske fort av all bading, soling og festing. Dette er veldig viktig for meg at han ikke skal få vite det, da jeg skjemmes veldig..

Takk på forhånd...

Kvinne, 21 år

Svar

Hei!

Siden du vil holde dette skjult for kjæresten din regner jeg med at du har underlivsherpes. Vanlig munnherpes er så vanlig at det skulle være unødvendig å holde skjult.

Jeg forstår på en måte at du ikke vil fortelle om din underlivsherpes, men det er vel ikke noe du kan holde skjult for all fremtid. Partneren din vil jo ha en større risiko for smitte, og du må kanskje forklare hvorfor dere ikke kan ha sex.. Men det må selvsagt du selv vurdere hva som er fornuftig å si og ikke si.

Valtrex er en medisin som ikke kurerer et herpesanfall og som ikke har dokumentert forebyggende effekt. Det vil være mest fornuftig at du tar med deg medisin og oppstarter behandling ved det minste lille tegn til et herpesangrep. Starter du behandlingen så tidlig som mulig kan du stoppe anfallet ganske effektivt.

God tur!