Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Flere symptomer etter utlandstur. Brennkopper eller noe annet?

Spørsmål

Syk i Filippinene, så 2 uker etterpå syk noen dager etter hjemkomst. I Filippinene hadde jeg lav feber, vondt korsrygg, lett diare, 1 dag svie pissing. Ved hjemkomst hadde jeg feber, muskelsmerter, hyppig vannlating og driting, veldig kald, magesmerter, hodepine, stivhet i ledd spesielt hender og spesielt høyre hånden (lett skadet på treningssenter). Symptomene kom og gikk.

Dette er 1-2 måneder siden. Noe av symptomene mine har skyldes angst. Er det brannkopper jeg har fått? Lurer på om testet for det?

Utreise Filippinene kuttet meg mellom storetå og langetå med negl. Noen dager etter infisert, fikk skorper lignende. Sikkert pga sandaler. Renset kjapt i dusj. Ikke opplyst til legen fordi jeg trodde et myggbitt eller noe. Noen dager etterpå begynte kort smerter i albue og kulde etterpå. Trodde derfor bitt av mygg, men på sykehus ingen bitt. Dagen etter feber.

Ville blodprøver funnet brannkopper? Har lest at streptokokkbakterier kan gi nyrebetennelse og brannkopper. Hånd over nyrene så varmt. Har også ubehag. Lymfeknuter under hake. Lukt penis, må vaske godt.

Prøvd spise bedre, drikke mindre. Skumaktig piss, kanskje protein? Stikking bryst/mage, og svie høyre rygg. (Kviser rygg flere år.) Fått små kviser hele kroppen, ser ut fikser seg selv.

Lilla strekkmerke lignende gått langs undersiden av brystkassen, ned på sidene av magen, ned mot midten nyrene kanskje. I det siste mer utydelig. Hatt stikk av og til ved merkene, men ikke mye ubehag. Under føttene hatt mye hudavfall. Veldig oppblåst mage. Nysing. Tatt masse blodprøver mot malaria og lignende, tatt CT bryst og MR mage. Testet hiv og hepatitt pga kjæreste. Følt at de jeg har vært med blitt forkjølelseaktig.

Brannkopper? Prøvd med aloe vera på kroppen. Kvisene ser ikke farlige ut. Ellers går tur hver dag og i det siste jogge. Når jeg løper har jeg problemer med stivhet i høyre handa, den jeg skadet litt, og stikkende smerte i mage/rygg på vei ned fra fjellet.

Hva gjør jeg? Føler blir bedre men veldig sakte.

Mann 23
Svar

Hei! Brennkopper er en type hudinfeksjon som oftest streptokokker eller stafylokokker. Det gir rødhet i huden, puss og skorpebelegg. Noen ganger dannes det pusslommer (stafylokokker). Antibiotika er veldig effektivt. Streptokokker kan gi en immunologisk reaksjon i ledd med smerter og hevelse. Det kommer vanligvis lenge etter primærinfeksjonen (uker). Jeg tviler på at det er årsaken til de plagene du beskriver. Blodprøver gir kun mistanke om infeksjon, ikke spesifikt mot streptokokker. Det krever isåfall at man sender inn til mikrobiologisk dyrkning. Ble det gjordt?

Gonoree kan også gi smerter i ledd og påvirket almenntilstand. I tillegg svie og utflod fra penis. Er det tatt tester for gonore? Det kan være en sannsynlig årsak.

Bakteriell magesyke/gastroenteritt kan også gi slapphet, diare, magesmerter og leddsmerter. Vanligvis er diareen mer uttalt enn det du opplevde. Ble det tatt dyrkning av avføring? Det kan gi svaret.

Dersom du fikk antibiotika i forløpet, kan det i seg selv gi diare og magesmerter.

Leddsmerter i denne sammenheng er sannsynligvis uansett sekundært til primær infeksjon. Det er selvhelbredende, men kan ta tid. Du bør få testet for kjønnsykdommer og spesielt gonore. I tillegg dyrkningsprøve av avføring. Fastlegen din kan gjøre dette. God bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-