Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Finnes det andre medisiner enn Zovirax krem mot herpes?

Spørsmål

Hei. Jeg er dame på 53 år og er ferdig med overgangsalder. Har ihvertfall ikke noe plager men jeg har vært plaget med herpes på rompa i flere år. Jeg har vært hos legen, men han sier det er bare Zovirax krem jeg kan bruke. Jeg plages med dette omtrent hver måned og det er plagsomt. Er det noe andre behandling /kur som jeg kan prøve ut for å få dette mindre plagsomt? Takk på forhånd.

Kvinne 53
Svar

Hei.


Svaret på spørsmålet ditt er ja, det finnes annen medisin enn Zovirax krem, og det er Zovirax tabletter. Zovirax tabletter er mer effektivt enn krem. Zovirax inneholder antiviralt middel, både i krem- og tablettform. Det finnes fordeler og ulemper med enhver medisinsk behandling, og hvorvidt du skal eller bør bruke Zovirax tabletter, er en individuell vurdering som du og din fastlege kan avgjøre. Det er større mulighet for bivirkninger med Zovirax tabletter enn Zovirax krem, og det må en holde opp mot hvor stor nytteverdi du eventuelt vil ha av slike tablettkurer. 

Siden dette er svært plagsomt for deg, kan det godt være at det kan være en god ide at du har slike tabletter tilgjengelige, slik at du kan starte noen dagers kur med en gang du kjenner et nytt utbrudd. Det vil kunne dempe og forkorte utbrudde betydelig.

Personer som har hyppige og svært plagsomme herpesutbrudd vil noen ganger ha nytte av å bruke Zovirax tabletter fast, for å forhindre utbrudd. Den muligheten kan du også diskutere med fastlegen din.

Håper informasjonen er til nytte for deg. Ha det bra og lykke til.