Feber og utslett etter opphold i Thailand

Spørsmål

Hei 21.05 kom jeg hjem fra thailand I god form. Trente bra 2-3 dager men ble syk. Hostet,(kraftig en uke,) frøs litt sånn influensa følelse. Hadde vondt I muskler spes I ryggen. Dette bedret seg etter noen dager. Syklet en ganske hard tur på ca 4 timer 08.06 og ett par dager etterpå ble jeg dårlig igjen. Frostanfall, svetting, slapp, ville sove, litt småsusete I hodet. Hadde 38,5 I feber på legevakt og crp på 15.og rødprikkete utslett på huden på armer og ben. 11.06 tok blodprøver hos fastlege. 78 på ett stoff I lever som skulle være max 70 og litt lave verdier av hvite blodlegemer. Ingen infeksjon hiv eller noe på blodprøver Nå er knærne og leddene I stortå vonde! Sprenger I hodet da jeg hoster, men hosten er stilnet og utslett er borte. Litt småkvalm. Smårett I nesa. Er dette influensa eller hva kan det være? Har ikke vært slik før.

Mann 45

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det er en rekke sykdommer som kan gi feber og utslett, og diagnosen stilles med antistoffbestemmelse. Kombinasjonen av hoste og utslett peker i retning av meslinger, og det er veldig viktig at du blir undersøkt for det, da det er en allmennfarlig smittsom sykdom. Influensa gir ikke utslett. Høyst sannsynlig er dette noe som bare skal gå over av seg selv. Men det er altså viktig å finne ut hva det er, særlig hvis du bor sammen med noen som helst ikke bør bli smittet, for eksempel gravide, eller om du har en jobb hvor du kan smitte sårbare personer. Du arbeider ikke i barnehage? Om det er litt forhøyede leverenzymer bør du ikke drikke alkohol før du er frisk igjen. Noe mer fornuftig kan jeg ikke si uten å ta blodprøver.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-