Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Et sår nedentil etter barbering

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål angående en klump ved en av mine ytre kjønnslepper. Jeg vet det ikke er en kjønnsykdom fordi jeg testet meg tidligere i år og har ikke byttet partner siden. Klumpen oppstod for ca 2 måneder siden og har kommet tilbake hver gang jeg har shavet der nede. Den er rød og virker irritert på utsiden. Etter hver gang jeg shaver blir den vond og begynner å lekke gult. Jeg mistenker at det kanskje kan være en irritert hårsekk, men som sagt så har den kommet tilbake på samme stedet gjentatte ganger. Det er ikke alltid den gjør vondt, men inni mellom kommer en veldig brå og vond smerte fra den som gjør at jeg ikke kan røre det området på noen minutter. Etter det så gir smerten seg. Jeg har ikke shavet området siden den kom tilbake igjen, i håp om at den skulle forsvinne, men den er der fortsatt. Siden den er ved trusekanten blir den også konstant berørt av det, noe som kanskje irriterer den enda mer. Det føles ut som en klump innenfor huden. Akkurat nå ser utsiden av klumpen sånn ut (se vedlegg). Bør jeg gå videre med dette til en lege om det kan være en infeksjon? Tusen takk på forhånd.

Kvinne 21
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Ut fra bildet å dømme så ser det du har nettopp ut som en betennelse, formentlig har den begynt i, som du også selv sier, en hårsekk i forbindelse med barbering og så har den blitt større for hver gang du har barbert den inntil den er endt som det vi nå ser;- et sentralt sår som væsker litt gult pus omgitt av en rød og øm sone som er en reaksjon på såret fra kroppens side idet den forsøker å tilhele såret så godt den kan. 


I første omgang synes jeg du kan prøve en av de sårsalvene som du får kjøpt reseptfritt på apoteket, så som bacitracin eller pyrisept. Du gjør heller ikke noe galt i å å ta en bomullsdott med pyrisept væske og vaske hele området forsiktig de første par dagene for å fjerne den gule væsken. Dette kan du gjøre like før du smører på salven etterat det har tørket av seg selv. Bruk et sterilt kompress som du også får på apoteket. Etterhvert vil det gro, men det røde området vil fortsette med å være der noen tid. Hvis det da etter et rimelig stykke tid ikke ser ut til å forsvinne kan du få fastlegen til å ta en titt på det, men som oftest går det helt bort av seg selv.  


For fremtiden bør du kanskje være tilbakeholdende med å bruke barberhøvel når du shaver deg, det som da skjer er at man effektivt kutter toppen av hårsekkene av slik at åpningene danner inngangsport for de bakteriene vi normalt har på huden og lager infeksjoner. God bedring og lykke tl !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-