Er jeg blitt bra av min chlamydiainfeksjon ?

Spørsmål

Hei, min nye partner fikk påvist Chlamydia og jeg selv gikk til lege og sjekket . Jeg testet positivt og fikk Doxylin behandling 2 * 7. Legen sa jeg skulle unngå soling og det å ta melkeprodukt ved inntak av tabletten. Jeg inntar vanligvis mye melkeprodukt så i denne perioden gikk jeg til innkjøp av mandelmelk. ( uten tilsatt kalsium), så jeg tok da tablettene stort sett med vann og noen ganger denne mandelmelken. Men under desse dagene så drakk jeg en kopp kaffe med vanlig ku melk ca 1-2 time etter inntaket om morgenen. I tillegg så drakk jeg flere enheter alkohol på dag 5, og det var det. På grunn av jeg ikke tenkte meg mer om så er jeg redd jeg ødela min behandling pga dette inntaket av litt kalsium og alkohol og er redd jeg fortsatt har Clamydia. Jeg er redd for å fortsatt være smittefarlig for min nåværende faste partner da jeg må nå vente videre 5 uker for å sjekke igjen. Han fikk behandling også forresten, men jeg er såklart redd for å smitte han igjen. Er sjansene store for jeg ikke har hatt vellykket behandling? Jeg har aldri hatt sterke symptomer, så jeg vet ikke å si selv.

Kvinne 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Jeg forstår at du er engstelig for at din chlamydiabehandling ikke ble vellykket siden du drakk noe melk og litt alkohol under tiden kuren varte. Dette kan du ta med ro, vi bruker ikke være så strenge som det du skisserer i brevet ditt, hovedsaken er at man i den tiden kuren varer ikke drikker store kvanta øl siden dette setter leveren i gang slik at den da skiller ut medikamentet før det har fått tid til å virke, og det gjorde du da altså ikke. Vi pleier vanligvis ikke rutinemessig å kontrollere at chlamydiainfeksjonen er blitt bra, men siden forholdene er som du beskriver så er det greit å gjøre dette, vi pleier å si ca. 3-4 uker etter avsluttet kur. 


Dette spesielt hvis det kan være fare for overlapping i tid på den  måten at den ene parten ikke er helt bra av sin infeksjon når den andre parten begynner å ta tabletter. Når man så fortsetter med samliv så kan således den første parten smitte den andre parten tilbake igjen når vedkommende er ferdig med sin kur, dette er ikke uvanlig og kalles ping-pong smitte. Hvis så kan ha vært tilfelle bør således begge kontrolleres samtidig, slik at dette ikke skjer. Det er videre helt riktig at tidligere, når chlamydia nesten alltid var symptomgivende, så kunne man selv være sin egen kontroll idet symptomene var borte, men med årene har bakteriens virulens eller symptomgivende tilstedeværelse vært avtagende slik at det er blitt mer nødvendig å kontrollere at infeksjonen virkelig er behandlet. God bedring og lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-