En sannsynlig urethritt

Spørsmål

Heisann!
Jeg hadde tydelige symptomer på klamydia,utflod og litt kløe/svie. Har ikke kommet meg til lege ennå pga reise og symptomene har roet seg litt,spesielt dette med utflod. Hvordan er det mulig at symptomene kan nesten gå over av seg selv? Skjønner at sykdommen ikke forsvinner av seg selv,men symptomene er som sagt mye mindre. Med meg på reise har jeg en type tabletter som jeg har fått med en annen anledning pga en infeksjon. Disse heter Dalacin, 300 mg kapsler, clindamycinum. Fra pfizer. (se bilde) Vil disse tablettene kunne fungere mot klamydia og evt andre kjønnssykdommer? (Kan selvsagt ikke si sikkert at jeg har klamydia selv om jeg har hatt det før og symptomene er like) Har jo f.eks fått samme kur mot klamydia som mot bihulebetennelse tidligere. Burde selvsagt komme meg til lege,men passer svært dårlig akkurat nå før jeg kommer hjem om et par uker så håper dette kan være en nødløsning.
Takk for hjelpen!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Dalacin er avgjort ingen nødløsning og heller ingen løsning. Dalacin forskrives av en ansvarlig lege bare til alvorlige infeksjoner eller komplikasjoner til antibiotikabehandling hvor flere antibiotika har vært inne i bildet først. Dalacin skal etter forskriftene bare forskrives og brukes etter at det som kalles resistens-undersøkelse er foretatt, dvs. at det er godtgjort for behandlende lege at dalacin virkelig virker mot påviste mikrober. Dalacin har en høy rate av bivirkninger og resistensdannelse. Dalacin er således et medikament som utelukkende bør brukes når det virkelig er bruk for det og har ingen plass i behandlingen av seksuelt overførbare infeksjoner.

Jeg forstår at du er på reise og sikkert har det travelt. Vanligvis er det imidlertid enkelt å finne en lege eller helseinstitusjon som kan ta seg av den urethritten som du antagelig har, bedømt etter hva du beskriver. Hoteller er f. eks. alltid meget behjelpelige med slike ting. Chlamydia er en av flere forskjellige mikrober som kan fremkalle den infeksjonen i nedre del av urinrøret som kalles urethritt, chlamydia er ikke et sykdomsnavn. Du kan finne mer ut av urethritt hvis du skriver ordet inn i søkemotoren på Lommelegens oppslagsside.

En infeksjon i kroppen vil ofte gå over av seg selv bare den har fått stå lenge nok, det sørger kroppens immunsystem for. Antibiotikabehandling var ikke tilgjengelig før etter siste verdenskrig, men en urethritt bør behandles etter den er diagnostisert av flere grunner. Av og til vil en ikke behandlet slik betennelse medføre komplikasjoner, som f. eks. betennelse i bitestikkelen. Man bør gi beskjed til den man har vært sammen med og som er den sannsynlige smittekilde slik at ikke smitten sprer seg, Legen vil bestemme hvilket antibioitkum som skal forskrives etter undersøkelse, som er enkel og ikke noe å være engstelig for. Dette kommer til å gå bra. God bedring og lykke til !

Har du spørsmål om KJØNNSSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Johannes Thorvaldsen KJØNNSSYKDOMMER
Pris fra 259,-